Rondar per Lleida

Visita Guiada PanoràmicaIMG_3109

Vine a Rondar per Lleida amb Nomon, en un agradable i refrescant passeig panoràmic recorrent el Carrer Major, eix històric i comercial on es concentren els monuments més importants de la ciutat.

  1. Façana Catedral Nova (s. XVIII). Començarem la visita desvetllant perquè Lleida té dues catedrals tan imponents, alhora que us presentarem l’única verge amb un nyanyo, l’estimada Verge del Blau.
  2. Hospital gòtic de Santa Maria (s.XVI). El pati de l’hospital gòtic de Santa Maria és un espai de tranquil·litat dins el Carrer Major, quepermetrà refrescar-nos mentre coneixem la història dels hospitals medievals a la ciutat.
  3. Façana Casa Magi Llorens (1905). El modernisme també arribar a la Lleida de tombants de segle XX i ens va deixar jardins en pedra com la façana de la casa Magí Llorens.
  4. Antiga Capella del Peu del Romeu (s.XV). La capella del Peu del Romeu és el lloc ideal per conèixer la història del pas de l’apòstol Sant Jaume per la ciutat: la llegenda dels Fanalets de Sant Jaume.
  5. Façana i soterrani del Palau de la Paeria (s.XIII) D’edificis d’època medieval es conserven de tipus militar, com castells, i religiosos, com catedrals, però pocs de tipus civil, com el Palau de la Paeria, actual seu de l’Ajuntament de la Ciutat.
  6. Plaça Sant Joan i vistes a la Seu Vella. La plaça Sant Joan ha estat desde sempre el centre de la vida de la ciutat, situada just al mig de l’eix comercial ofereix unes excel·lents vistes sobre la Seu Vella.
  7. Façana Palau de la Diputació i balcó del serraller (s.XVIII). Tota ciutat tenen el seu Romeu i Julieta, però poques conserven el testimoni del seu amor, com el magnífic treball en forja del Balcó del Serraller que podrem admirar en la façana del Palau de la Diputació.

IMG_3121

Sol·licitud d’Informació:

Telèfon: 684 39 39 35

E-mail: info@nomonlleida.com

Adreça postal: Gran Passeig de Ronda 170 14G